Den ultimative guide til lækre smoothies

For år tilbage vidste man ikke, hvad en smoothie var, og i starten var det kun noget, som sundhedsguruerne kastede sig over. Men i dag er smoothien nærmest blevet allemandseje, og den findes i alverdens afskygninger. Er du stadig ny inden for smoothieverdenen, så læs med her.

Smoothies har rigtig mange fordele. De har en lækker konsistens, de mætter på en behagelig måde, og de smager, så fuglene synger. Derudover er de en rigtig god og nem kilde til frugt og grønt ? og specielt hvis du har børn, kan smoothien være en genial måde at få noget grønt i dit barn. Her får du lidt tips til at komme i gang med den lækre drik.

Uden blender, ingen smoothie

I alle smoothie opskrifter indgår et udvalg af frugt og/eller grønt samt noget væske som for eksempel juice, saft eller blot vand. Der siger sig selv, at du ikke kan få en lækker silkeblød drik ud af disse ingredienser uden en blender. De fleste standardblendere i dag kan godt klare at lave en smoothie, men hvis du vil kaste dig hovedkulds ud i smoothieverdenen, kan det være en fordel, hvis du anskaffer dig en powerblender. Så er du sikker på, at du kan lave alle de smoothie opskrifter, du kan finde. En powerblender er især god, hvis du vil bruge mange frosne ingredienser eller grovere grøntsager.

Hvad skal du komme i din smoothie?

Det kan være fristende at fylde din smoothie med frugt, honning og andre søde sager, men det er en god idé at holde lidt igen med de sukkerholdige ingredienser, da du vil opleve at få et energi-kick efterfulgt af lavt blodsukker, når det hurtige sukker forlader kroppen. Gå derfor efter smoothie opskrifter med flere grøntsager og en smule bær. Du kan også tilføje proteinkilder som mandler og quinoa, og en god kvalitetsolie vil hjælpe din krop til at optage de gode fedtopløselige vitaminer i grøntsagerne.

Smoothie opskrifter

Der findes en hel verden af smoothie opskrifter lige fra de helt klassiske og de børnevenlige til dem, der egner sig til dessert og dem, som er gode at bruge i forbindelse med træning. Kun fantasien sætter grænser!