Skal du sælge din bolig?

Det kan være svært at vide, hvad der er vigtigt at have styr på ved salg af bolig. Det er faktisk ikke alle boligsælgere, eller udlejere som kender til vigtigheden af en tilstandsrapport. Faktisk står man som sælger af sin bolig til ansvar for eventuelle fejl og mangler i boligen i helt op til 10 år efter salget. Derfor er det ikke helt uden konsekvenser, hvis man ikke får lavet en rapport.

En tilstandsrapport er derfor ret essentiel ved salg af bolig. Det er den især, hvis man helst vil undgå komplikationer senere med de nye ejere af boligen. Samtidig er det altid godt at vide, hvad det er for et produkt man sælger. Det gælder alt fra om man sælger mad eller bolig. Det er både trygt for køber, men i den grad også for sælger.

Hvad er en tilstandsrapport?

Selvom det er helt frivilligt at få lavet en tilstandsrapport, er det noget som rigtig mange vælger. I sin rene enkelthed får man gennem en tilstandsrapport et overblik over boligens skader og mangler. Det er en bygningssagkyndig, som foretager undersøgelsen af bygningen. Man får derfor et neutralt overblik over boligens stand. Der findes også nogle andre ting, man kan få med i rapporten.

Det kan være en ide at undersøge de forskellige muligheder og pakkeløsninger på hjemmesiden botjek.dk. Vil man være helt dækket ind og undgå komplikationer i fremtiden med sin gamle bolig, er pakkeløsningen et oplagt valg. Her får man både el-eftersyn, tilstandsrapport og energimærket samlet i én og samme pakke.

Fordelene ved en samlet pakkeløsning

Det er ikke helt dumt at vælge pakkeløsningen. Man bliver gennem denne godt dækket ind. Rapporten bliver en slags varedeklaration. På den måde ved man, hvad det er for et produkt, som man sælger. Desuden sparer man både tid og penge. Penge sparer man gennem samlerabatten. Tid spares ved, at der kun behøves en enkelt eller to besøg af de sagkyndige.

Stadig i tvivl? Så skal man blot tage kontakt til botjek.dk. Derved kan man blive guidet gennem beslutningsprocessen. Alle boliger er forskellige, hvor nogle ting måske er vigtigere end andre. Derfor kan det være en ide at få lidt hjælp.