Skal du have et figentræ i haven?

Vi elsker vores haver og alle de dejlige planter vi kan have at glæde os over hver eneste dag. En god have består af planter i forskellig højde, således at der er mange niveauer af både blomster og blade. Dette giver rumfornemmelse i haven og samtidigt gør det haven mere fuglevenlig. Noget mange sætter stor pris på. Der er lave og høje stauder og buske, der rager lidt højere op, og så er der små og store træer, der skaber højde og danner svalende skygge.

Mange elsker det smukke figentræ, både på grund af formerne og farverne, men også, naturligvis, på grund af de skønne frugter, det bærer. Et figentræ med modne frugter er noget af det skønneste for en haveejer, der godt kan lide at spise af havens træer. Og det eksotiske præg er også noget, der tiltaler mange. Et figentræ bærer flotte og velsmagende frugter, der kan spises som de er, men også indgå i forskellige retter.

Skal vi plante ude eller inde?

Skal man plante et figentræ, så kan man sagtens plante det ude. Det kan sagtens vokse i vores danske klima. Det kan også sætte frugt. Men vil man være helt sikker på en årlig høst, så er det nok bedste at plante sit figentræ inde i havestuen, hvor klimaet en lidt mildere. Det er naturligvis et valg man selv må træffe.

Under alle omstændigheder er et figentræ et herligt bekendtskab, som kan fryde én hvert eneste år. Og der er ikke nogen, der siger, at et figentræ plantet udendørs ikke sætter frugt. Det er der mange eksempler på at de gør. Til glæde for sine ejere, der kan glæde sig over den søde smag af træets frugter.

Et træ med historie

Et figentræ er et træ, som er kendt helt tilbage fra Bibelens tidligste skrifter. Det er vel nok kendt for de fleste, at der står skrevet, at Adam og Eva skjulte deres køn bag figenblade, efter at de have spist af frugten fra Træet til Kundskab om Godt og Ondt i paradisets have. I sandhed et træ med historie og symbolik.