6 pers.
Ingredienser
3 blade husblas
korn af 1 stang vanilje af god kvalitet
fintrevet skal af 1 citron (økologisk)
½ liter piskefløde
80 g rørsukker
Dadler:
4 hele kardekommekapsler
4 spsk. muscovadosukker
50 g dadler, uden sten og skåret i kvarter
1 dl vand
Fremgangsmåde
Kom fløde, vaniljekorn, den tomme bælg og sukker i en gryde, bring det i kog og lad der simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag det af varmen og tag den tomme bælg op. Rør citronskal i.
Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Tag dem op, knug den fri for vand og pisk den i den varme væske. Fordel flødeblandingen i 5 ramakiner eller små skåle. Stil dem i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
Kom vand, sukker og kardemomme i en gryde og lad det koge, til sukkeret er smeltet. Skru ned for varmen og vend dadlerne i lagen. Lad det afkøle helt og kom lidt ovenpå hver panna cotta, når de skal serveres.