Hvorfor er krimigenren så populær?

Krimigenren har nu i årtier været en af de mest læste og elskede genre. Der udgives, købes og læses millioner af krimier hvert år, og den tendens ser ikke ud til at forandre sig. Men hvordan kan det være at krimigenren er så populær?

Et spændende plot holder læseren fanget

Krimier er kendt for at have et spændende plot, som både er originalt, fængende og underholdende. Selvom man kan læse mange krimier, er der ingen der er ens. Hver forfatter har sin helt egen stil, som er unik for ham/hende. Derfor er det mange gange også unikke grunde til, at folk bliver ved med at læse krimier, selvom de troede at de havde læst dem alle.

En plottwist giver læseren en overraskelse

Med krimigenrens spændende plot følger en plottwist. En plottwist er en overraskelse i historien, som læseren ikke så komme. Plottwisten kan variere i størrelse, fra at være en lille ting i historien til en stor overraskelse, men denne overraskelse får læseren til at vende siden mere end en gang, for at få mere at vide.

Et gådefuldt mysterium fastholder læseren

De fleste krimier har et mysterium som er gådefuldt. Et mysterium som læseren ikke kan finde ud af, og som har bekymret hele historien. Dette mysterium gør at læseren bliver nødt til at læse hele bogen, for at finde ud af hvad mysteriet er.

Helte og antihelte er spændende læsning

I krimigenren er der altid en helt og en antihelt. Det er tit den helt der gør det umulige, og er den ud af en million som opdager mysteriet eller morderen. Dette får læseren til at følge ham/hende og finde ud af hvem denne helt er. Antihelten er altid den værste af dem alle. Han/hun er morderen, raneren eller tyven som ingen kan finde ud af. Han/hun er den ulovlige, som har en plan om at ødelægge denne verden. Antihelten får læseren til at elske ham/hende endnu mere, fordi det er ham/hende som skal ødelægge helten.

En god krimi til dit efterår

Hvis du er blevet fristet til selv at kaste dig ud i at læse en god krimi, så kan vi anbefale Det brændende blad af Katrine Engberg. Forfatteren har udgivet flere bestsellere og er kendt for sine skarpe fortællinger.

Konklusion

Krimigenren er utrolig populær, og det er der flere grunde til. Krimigenren har et spændende plot, som er unik for hver forfatter. Den har en plottwist, som giver en overraskelse i historien. Krimigenren har et gådefuldt mysterium som læseren skal finde ud af. Slutteligt har krimigenren et helte og antihelt som læseren skal følge.